2016. december 13., kedd

BIRSALMASAJT KOSÁRKÁKBAN

Illéskrissznél, az  illeskriszkonyhaja.blogspot.hu szerzőjénél jelentkeztem a következő játékra. Olyan recepteket kért amit mi készítünk el, és becsomagolva méltó ajándék lehet szeretteinknek, barátainknak, ismerőseinknek... 
Én most egy jól bevált birsalmasajt receptet hoztam, egy kicsit más formában. ☺










Hozzávalók:
  • 70 dkg birsalma (kicsumázva)
  • 35-40 dkg cukor
  • 3 ek. citrom leve
  • néhány szem dió



A megtisztított, negyedelt almákat héjával együtt feltettem főzni annyi vízzel, amely éppen csak ellepte. 
Amikor megpuhult, akkor leszűrtem az almákat. Ekkor lelehet húzni a héjukat is, de én azzal együtt botmixerrel pürésítettem. 
A pürésített gyümölcsöt cukor nélkül addig főztem, míg olyan sűrű nem lett, hogy kavarás közben a lábas alját nem láthattam. Ekkor hozzáadtam a cukrot, a citrom levét, és folyamatos kevergetés mellett tovább főztem, amíg hideg porcelántányérra cseppentve a teteje bebőrösödik. 
Hideg vízzel kiöblítettem sütiformákba töltöttem a sajtot, és apróra vágott dióval díszítettem őket.
Hűtőbe téve egy éjszaka alatt megszilárdult.


Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

Nincsenek megjegyzések: