2014. február 7., péntek

OROSZ HÚSSALÁTA - LAKTÓZ - ÉS TOJÁSÉRZEKENYEK RÉSZÉRE IS

Bármilyen sült húsokhoz, vagy hideg tálakhoz kínálhatjuk. De önmagában is fogyasztható, akár egy szelet barna/rozs kenyérrel is.



Hozzávalók: 
  • 30 dkg főtt tarja
  • 15 dkg burgonya
  • 1 db alma
  • 10 dkg csemege uborka
  • 2 db főtt tojás ( én csak a tojássárgáját tettem bele)
  • borsó
  • kisebb lila hagyma
  • répa
  • majonéz
  • laktózmentes tejföl
  • bors
  • mustár
  • citrom párcsepp leve

  1. A burgonyát héjában megfőzzük. Majd még melegen lehúzzuk a héját és felkockázzuk.
  2. A répát megtisztítjuk, felkockázzuk és a borsóval együtt feltesszük főzni. Ha megfőtt leszűrjük.
  3. Közben a tojásokat is megfőzzük. Majd apróra vágjuk.
  4. A főtt tarját szintén felkockázzuk.
  5. Csemege uborkát is felkockázzuk
  6. A lila hagymát vékonyra szeljük.
  7. A majonézt ( kb. 4-5 ek.) elkeverjük a tejföllel, mustárral. Sózzuk borsozzuk, és pár csepp citromlével ízesítjük. 
  8. Ezután az összes hozzávalókat tegyük bele egy nagyobb tálba, öntsük hozzá a mártást, és óvatosan keverjük össze. És a végén adjuk hozzá az apró kockára vágott almát.
  9. Tegyük egy pár órára a hűtőbe, de legjobb ha egész éjszaka a hidegen tartjuk
  10. Tálaláskor petrezselyemmel is díszíthetjük.





Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

Nincsenek megjegyzések: