2014. január 14., kedd

FASÍRT TEPSIS BURGONYÁVAL

Egy kicsit kalóriadús egy ebédhez, de néha lehet bűnözni. :) Jól esik olykor egy kicsit fűszeresebb ebédet is enni. De a következőnapon majd lefaragunk a szénhidrátból. :))




Fasírt hozzávalói: 
  •  50 dkg darált hús
  •  1 db tojássárgája
  •  2 gerezd fokhagyma
  •  1 szikkadt zsömle
  •  2 ek olívaolaj
  •  1 ek szárított petrezselyem
  •  só
  •  bors
  • olaj a sütéshez.

Zsemlét beáztatom a langyos vízben. Közben a többi hozzávalókat egy tálba teszem, jól összekeverem és ízesítem sóval, borssal és a zúzott foghagymával. Utána hozzáadom a jól kinyomkodott, vízben áztatott zsemlét. Még egyszer összedolgozom. Kisebb gombócokat formálok belőle, és forró olajban kisütöm őket. Tálalásig lefedve tárolom a kisült fasírtokat.


Tepsis burgonya: 
  • burgonya
  • olíviaolaj
  • bors
  • kakkukfű
A burgonyát hájastul együtt alaposan megtisztítom, majd leitatom róla a vizet. Hosszában cikkekre vágom. Egy nagyobb tálban helyezem őket, ráöntöm az olajat és ízlés szerint befűszerezem. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, és előmelegített sütőben készre sütöm. 




Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

Nincsenek megjegyzések: