2013. december 2., hétfő

KÖLESES KACSALEVES


  A köles lúgos és gluténmentes, tápanyagban pedig fontos gabona. Nem hiányozhat az étrendjéből azoknak,akinek lúgosított diétát be kell tartani. Többféle aminosavat és teljes értékű fehérjéket tartalmaz. Tápláló és nagyon könnyen emészthető gabona. Sokféle képen felhasználható, mint pl, levesbetétként, kásának... Én most ismét egy levest készítettem belőle.




Hozzávalók: 
  • 1/2 kg kacsacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 1/4 zeller
  • 1/4 karalábé
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek kacsazsír
  • 4 ek. hántolt köles
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1 kk. majoránna
  • petrezselyem
  • tejföl
A megtisztítottam és felkockáztam a zöldségeket. A kacsacombot kicsontoztam, majd kisebb kockákra vágtam.
A kacsazsíron megpirítottam a kockákra vágott hagymát. Hozzáadtam a zöldségeket majd a kacsahúst, és fehéredésig sütöttem. Megszórtam pirospaprikával, összekevertem és felöntöttem hideg vízzel. Kb 1 1/2 -2 l vízzel. Ízesítettem sóval, majoránnával és a zúzott fokhagymával.
Amikor a hús megfőtt, akkor beletettem a kölest és pár percig még főztem. Vigyázni kell vele mert gyorsan megfő a köles. Legvégén teszem bele a  petrezselyemzöldet/metélőhagymát.
Tálaláskor egy kanál tejfölt tehetünk a levesünk tetejére.


Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

Nincsenek megjegyzések: