2013. november 21., csütörtök

SAJTOS BROKKOLIKRÉMLEVES

Imádom a brokkolit. Mindegy, hogy levesként fogyasztom, vagy ép rántva.
Állítólag nagyon  sokat kellene belőle ennünk. Legalább hetente egyszer. Sok ásványi anyagot tartalmaz mint, pl. káliumot, kalciumot, magnéziumot, nátriumot, vasat, cinket, foszfort...
Vásárláskor figyeljünk oda, hogy a virágjai bimbósak legyenek. Mert ha már sárgászölden virágoznak a brokkoli fején, akkor már fogyasztásra nem nagyon alkalmasak.




Hozzávalók:
  • 50 dkg brokkoli
  • 20 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 2 db húsleveskocka
  • 2-2,5 dl tejszín
  • bors
  • sajt

A brokkolit rózsáira szedem, és alaposan megmosom. A burgonyát meghámozom, és kockára vágom.
A felaprított hagymát és fokhagymát olajon üvegesre párolom. Hozzárakom a brokkolit és a burgonyát, és a tűzön rövid ideig kevergetem.
5-6 dl vízzel felengedem, a leveskockákat beledobom, a tejszínt hozzáöntöm, és lefedve 10-15 percig főzöm, amíg meg nem puhult a brokkoli és a burgonya. Ezután a levest mixerrel pépesítem, utána megsózom, illetve borsozom. Kb 10 dkg sajtot hozzáadok, és hagyom olvadni.  Majd tálaláskor sajtkockákkal díszítem a levest. :)





 Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

Nincsenek megjegyzések: