2013. március 21., csütörtök

ZÖLDSÉGES GOMBALEVES

Nem nagyon vagyunk levesesek. Inkább csak a "másodikat" kell, hogy készítsek. De azért vannak olyan levesek, melyeket szívesen fogyasztjuk, és ilyenkor többet is készítek. 
Ilyen pl, ez a gombaleves. De én csak a sampion  gombából szeretem. Jó sok zöldséggel. :)
   



Hozzávalók: 
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 3 közepes fej burgonya
  • levestészta
  • kisebb fej hagyma
  • bors
  • fokhagyma
  • olaj
  • liszt
  • őrölt paprika
A gombát,  megtisztítjuk, felszeleteljük.A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lereszelőn lereszeljük. Én az almareszelőn szoktam. A meghámozott burgonyát felkockázzuk. Az egészet kevés olajon, lefedve megpároljuk. Közben hozzáadjuk az egész vöröshagymát és pár gerezd fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
Mikor félig megpuhult minden (vigyázzunk mert hamar megvan), akkor rászórok kb 1 csapott ek lisztet, és megszórom őrölt pirospaprikával. Óvatosan összekeverem őket, és felengedem annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Illetve ki milyen hígan, vagy sűrűn szereti a levest. Mikor felforrt, beledobom a levestésztát és készre főzöm. Utólag még ízesíthetjük is.



Jó étvágyat!

~~~Erika~~~

Nincsenek megjegyzések: