2013. március 26., kedd

RÁNTOTT SAJT ZÖLDSÉGES RIZZSEL

Vannak olyan helyzetek, alkalmak, mikor gyorsan kell összehozni valamit vacsorára, esetleg ebédre. Az id sürget és ha boltba se jutottunk el,  akkor mindig abból kell főzni, ami éppen van otthon.
Mivel laktózérzékeny és tojásfehérje érzékeny van a családban (a lányunk), így erre is oda kell figyelni, hogy ő is tudjon enni. 



Lehet kapni rántani való sajtot, és ez pont jó, akik ilyen ételallergiával szenvednek. Mindig tartok a hűtőbe vészhelyzet idejére.   Egy kicsit keményebb sajt a megszokottól, és ha nem figyelünk rá, akkor törhet is. De ha  ferdén vágjuk, akkor biztosan nem fog morzsolódni.
A rántani való dolgokat, meg csak tojássárgájával készítem, amit szójatejjel dúsítok.
A rizst odateszem a mirelit zöldségekkel (jobb esetben van még a fagyasztóban, amit mi termelünk meg) a párolóba , kb. 45 percre, és még párolódik, addig elkészül  a sajt is.




Jó étvágyat!!

~~~Erika~~~

Nincsenek megjegyzések: