2012. december 16., vasárnap

KARAMELLÁS SZELET

Gyorsan elkészíthető sütemény. A sütés után 2-3 óra múlva már fogyasztható is, mert hamar megpuhul.







                                                         

Tészta: 2 db tojást, 1/2 csésze cukorral habosra keverünk. Majd hozzáadjuk a 6 ek olajat (esetleg olvasztott zsírt). 
1/2 csésze langyos tejben 1 cs. szalagóriát elolvasztjuk. Hozzáöntjük a tojásos masszához és annyi lisztet teszünk bele, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát 4 felé vesszük. Majd jól kikent nagyméretű tepsiben külön-külön kisütjük a 4 db lapot.

Krém: 1 1/2 csésze cukrot karamelizálunk. Óvatosan ráöntünk 1 csésze vizet, hogy lassan feloldódjon. 1 1/2 l tejet 10ek lisztettel csomómentesre keverünk, majd hozzáadjuk a felolvadt karamellához és lassan folyamatos kevergetéssel összefőzzük. Amikor felforrt elzárom alatta, és mindjárt belekeverek 10 dkg Rama-t (Ligát)  és 1-2 cs. vaniliáscukrot.

A lapokat megtöltjük a karamellás krémmel úgy, hogy egy keveset hagyjunk a tetejére is.  A tészta széléből megpróbálunk vágni, esetleg törni, és a sütemény tetejére elmorzsoljuk. 

     Jó étvágyat kívánok!!


~~~Erika~~~

Nincsenek megjegyzések: